Time	Topic	Content	Notes
<b>9:00 - 9:05</b> 5 minutes	Welcome	<ul> <li>Introducing         <ul> <li>Tom and Karin</li> </ul> </li> <li>Organizational         <ul> <li>and technical</li> <li>details</li> </ul> </li> </ul>	
9:05 - 9:10 5 minutes	Morning Content	<ul> <li>Workshop content and aims</li> <li>Focus of introduction and 4 interactive lectures</li> </ul>	
	Ir	ntroduction	
9:10 - 9:25 15 minutes	Anatomy Meditation:	<ul><li>Myofascial anatomy overview</li></ul>	Sitting - Listening
	Sitting	<ul><li>Listening and tuning in</li></ul>	
9:25 - 9:40 15 minutes	<b>DFL Functions:</b> -Stability, -Movement -Breath	<ul> <li>Bodywide         dynamic         stability         functions</li> <li>Exclusive         movement         functions</li> <li>Breath</li> </ul>	<b>Lecture:</b> PP presentation

9:40 - 9:50 10 minutes	Myofascial Core: Bodywide and Central	Differentiating the bodywide and central myofascial core  Collaborating tensegrities  Functional relevance	Lecture: PP presentation
	ı	I	
9:50 - 10:20	Foot Spring:	Experiencing muscles and fascia with	Practice:
30 minutes	Anatomy in motion	specifically selected exercises that facilitate:   • Weight-bearing strength in the long toe flexors  • Adaptability and dynamic stability of medial arch  • Dynamic stability of medial ankle  • Elastic spring in the flexor hallucis longus	Relevé & Arm Arc  Dynamic Plié & Arm Pendulum  Knee Lift  Foot Spring (R)  Dynamic Plié  Knee Lift  Foot Spring (L)

10:20 - 11:00	Adductor-Pel	Experi	iencing the	Practice:
40 minutes	vic Floor	muscl	es and fascia	Sit Back & Curl Up
	Sling:	with s	pecifically	
			ed exercises	Active Hip Release (R)
	-Adductor	that fa	acilitate:	
	-Magnus +			Dynamic Hip
	-Obturator	•	Utilizing and	Release ®
	-Internus +PF		empowering outside-in core connection	DHR & Turn In and Out (R)
		•	Adductor magnus lengthening,	Sit Back & Curl Up (1. adducted + 2. medial rotation)
			toning and elasticizing	HR series (L)
		•	DLR (obturator internus) unwinding	
		•	Toning and lengthening the PF muscles, fascia tensile strength and stimulation, unwinding	
		•	Glide within and around the adductors	
		•	Lengthening and strengthening of adductor and pelvic floor muscles	
11:00 - 11:15			Break	
15 minutes				

Interactive Lectures				
<b>11:15 - 12:00</b> 45 minutes	3 "Psoas" Slings	Experiencing the muscles and fascia with specifically selected exercises	<b>Practice:</b> 90/90 Side Bend	
	Anatomy in Motion:	that facilitate:	90/90 Sit Back	
	-Iliacus, QL -Psoas major -Pectineus, psoas minor	<ul> <li>Muscle toning in length, active lengthening and softening</li> <li>Hydration of fascia</li> <li>Adaptability through myofascial unwinding</li> <li>Dynamic balance within and between psoas and pectineus</li> <li>Glide within and between psoas and quadratus lumborum</li> <li>Breathing freedom through multidimension al expansion, intercostal glide</li> </ul>	90/90 Reverse Side Stretch with Spiralling  90/90 Shift into Dynamic Hip Release Sit Back & Curl Up	

2:00 - 12:30	Core	Experiencing the	Interactive lecture
30 minutes	Integration:	muscles and fascia	+ Practice:
	Anatomy in Motion  -PF -TA -TLF -QL -Diaphragm -PF -ASF -ALL -DNF -Jaw	with specifically selected exercises that facilitate:  Myofascial connection and collaboration  Pelvic integration  Multidimension al dynamic lumbar-pelvic stability  Head integration	Leg Float Up  Leg Float up on  MB(s)  Conclusion

Content

Notes

Topic

Time

12:30 - 12:45	Anatomy	-Myofascial anatomy	Practice:
10 minutes	Meditation:	revision	Absorption &
	Sitting	<ul> <li>Tuning in and absorbing</li> </ul>	Invigoration

Lunch break

13:45 - 17:45	Tom

	Q & A
17:45 - 18:00	Tom & Karin